Marca Parc Natural
parc natural
El record de la sal
Del monestir de Sta. Maria al santuari d'Arboló pel marge esquerre de la No

Localitat inici: Gerri de la Sal

Localitat arribada: Baro

Recorregut: Gerri de la Sal - Arboló - Baro

Durada: 1 hores 20 minuts

Desnivell: 150 m

Distància: 5,400 Km

Dificultat: Nivell 1

Accés amb vehicle: Gerri de la Sal es troba a la N-260, a 15 km de Sort. Es pot deixar el vehicle a l'aparcament que hi ha a sota de la carretera.

Descripció: Excursió lineal que va seguint el curs el Noguera Pallaresa. Passa per la venerada ermita d'Arboló, on el primer diumenge de maig s'hi celebra un aplec molt concorregut. També és interessant una visita guiada als salins de Gerri o la pujada pel barranc d'Enseu on el 1904 s'hi van construir murs de contenció per evitar riuades com la que un any abans havia destruit els salins de Gerri.

Recomanacions: Excursió apte per a tothom. El desnivell és mínim i la distància curta. Es pot dur a terme tot l'any. Cal tenir en compte que l'itinerari no comença i acaba en el mateix punt i, per tant, cal preveure la tornada.

D'especial interès: Gerri de la Sal amb els seus salins, Casa de la Sal, Vila Closa, pont medieval, monestir. Durant la ruta, l'ermita de la Mare de Déu d'Arboló i el camí d'Arboló.

Variants: 1- A mig camí, pujada al poble d'Arcalís i al seu castell. 1 h 30 min més. 2- Passejada pel barranc d'Enseu. 20 min més.

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França