Marca Passejades i excursions
passejades i excursions
Un camí sobre l'abisme per terres de contraban
Ruta per la Vall de Tor

Localitat inici: Alins

Localitat arribada: Tor

Recorregut: Alins - Norís - Tor

Durada: 4 hores

Desnivell: 550 m

Distància: 8 Km

Dificultat: Nivell 3

Accés amb vehicle: Des de Llavorsí, a la C-13, es pren la carretera local L-504 fins que es bifurca. Llavors prendrem la L-510 fins Alins. Un quilòmetre més enllà d'Alins, en direcció a Àreu, a mà dreta, es troba el senyal d'inici de l'itinerari. En aquest mateix punt es pot aparcar el vehicle.

Descripció: Des d'Alins s'agafa el camí tradicional per pujar a Norís i a Tor. Després de Norís, es guanya cota fins el coll de Cap de Costa, a partir del qual i per un terrany molt escarpat, es va planejant i perdent una mica de nivell fins al poble de Tor.

Recomanacions: Es pot dur a terme mentre no hi ha neu. Com que es tracta d'un itinerari lineal, es pot tornar pel mateix camí o fer una combinació de cotxes.

D'especial interès: Vistes panoràmiques, tipologia constructiva dels pobles, elements constructius del camí i paisatges d'alta muntanya.

Variants: 1- Alins - Norís - Alins. 2 h 35 min

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França