Marca Passejades i excursions
passejades i excursions
El Pirineu més mediterrani
El camí vell de Balestui i la pujada a la borda de Cossant

Localitat inici: Peramea

Localitat arribada: Borda de Cossant

Recorregut: Peramea - Balestui - Borda de Cossant

Durada: 50 minuts

Desnivell: 100 m

Distància: 3 Km

Dificultat: Nivell 1

Accés amb vehicle: Des de Gerri de la Sal, situat a la N-260 entre Sort i La Pobla de Segur, s'agafa la carretera local fins a Peramea, on deixarem el cotxe.

Descripció: Des de Peramea a Balestui se segueix el camí tradicional, que és bastant planer i obac. A partir de Balestui la pujada fins a la borda de Cossant és més forta, però no presenta cap dificultat especial.

Recomanacions: Aconsellable tot l'any, per bé que a l'estiu cal evitar les hores de més calor, ja que la pujada a la borda de Cossant transcorre pel solà. En tot el recorregut no hi ha aigua i, per tant, és convenient agafar-ne a Balestui. Com que és una excursió lineal, cal preveure una combinació de vehicles o bé tornar pel mateix camí d'anada.

D'especial interès: A Peramea la vila closa, l'església de Sant Cristòfol, la roca del Castell, la torre dels Colomers i l'arbre monumental de la plaça. Entre Peramea i Balestui es travessa un alzinar humit i el camí vell conserva interessants mostres de l'empedrat original. Entre Balestui i la borda de Cossant, el camí ofereix una singular barreja de vegetació mediterrània i pirinenca, i espectaculars vistes sobre el Pla de Corts, al sud, i els pobles de Baro i Arcalís, al nord.

Variants:

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França