Marca Passejades i excursions
passejades i excursions
Un camí de bosc anomenat la Carretera
Ruta del camí de la Forestal

Localitat inici: Sort

Localitat arribada: Sort

Recorregut: Sort - Savarneda - Soriguera - Llagunes - Serra de Freixa - Port del Cantó - Refugi de les Comes de Rubió - les Collades - Sort

Durada: 13 hores 30 minuts

Desnivell: 1.600 m

Distància: 44 Km

Dificultat: Nivell 3

Accés amb vehicle: Per arribar a Sort cal prendre la N-260 des de la Pobla de Segur o la Seu d'Urgell, o bé la C-13 des de Llavorsí.

Descripció: Travessa de dos o tres dies recomanable per la varietat de paisatges. Es passa per la vora del riu, per llogarrets d'alta muntanya, per pastures, per boscos i, també, per prats d'alçada amb el seu càlid refugi. Se surt de Sort i es va guanyant nivell per la vall del riu del Cantó fins a dalt del port del mateix nom. Una mica més amunt del port s'inicia la baixada fins a Sort, passant per les Comes de Rubió i el camí de la Forestal.

Recomanacions: A l'hivern, amb presència de neu, no es podrà fer la ruta. Telèfons dels refugis guardats, amb servei de menjars i pernoctació: Vall de Siarb a Llagunes (973 620 236), Comes de Rubió (973 250 046)

D'especial interès: Tipologia constructiva de les cases, despoblat de Santa Creu, espais forestals, vistes panoràmiques, ecosistemes fluvials.

Variants: - Travessa de 3 dies: 1) Sort - Llagunes (4 h), 2) Llagunes - Refugi de les Comes de Rubió (4 h), 3) refugi de les Comes de Rubió - Sort (5 h 30 min) - Travessa de 2 dies: 1) Sort - refugi de les Comes de Rubió (8 h), 2) refugi de les Comes de Rubió - Sort (5 h 30 min) - Volta d'un dia: Sort - Savarneda - Soriguera - Llagunes - Vilamur - Sort (6 h 30 min) - Rutes des de Llagunes: 1) pujada al despoblat de Sta.Creu (1 h d'anada) 2) Llagunes - Serra de Freixa - Font d'Arminyana - Llagunes (2 h 45 min)

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França