Marca Passejades i excursions
passejades i excursions
La Geganta adormida
Itinerari històric del Pla de Corts

Localitat inici: Peramea

Localitat arribada: Peramea

Recorregut: Peramea - Cortscastell - Montcortès - Bretui - Masia d'Enjaume - Peramea

Durada: 3 hores 30 minuts

Desnivell: 200 m

Distància: 10,300 Km

Dificultat: Nivell 2

Accés amb vehicle: A Gerri de la Sal agafeu la carretera local fins a Peramea. Podeu aparcar el vehicle a la plaça de la font.

Descripció: Itinerari circular pel fèrtil altiplà del Pla de Corts. Des de Peramea es puja a Cortscastell i Montcortés, a l'estany del qual ens podrem fer una remullada. La tornada a Peramea es fa passant per Bretui i la Masia d'Enjaume.

Recomanacions: Itinerari per a dur a terme en qualsevol època de l'any, malgrat que a l'estiu s'han d'evitar les hores de més calor. A l'estany de Montcortès hi ha una àrea condicionada per a poder reposar, banyar-se i menjar.

D'especial interès: A Peramea, la vila closa, l'església de Sant Cristòfol, la roca del Castell, la torre dels Colomers i l'arbre monumental de la plaça. Al llarg de la ruta, la Font de Sant Cristòfol, el dolmen de la Mosquera, la creu de terme, l'església de Santa Anna de Cortscastell i l'estany de Montcortès.

Variants: Si no es vol fer la ruta completa hi ha altres possibilitats: - Peramea - Pujol i tornar a Peramea per la carretera (1 h 15 min) - Peramea - Cortscastell i tornar a Peramea per la carretera (1 h 30 min)

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França