Marca Passejades i excursions
passejades i excursions
El vigilant de la Noguera Pallaresa
Ruta del Camí Reial d'Espot

Localitat inici: Escaló

Localitat arribada: Espot

Recorregut: Font del Planell (Escaló) - Borda del Terrissaire - Mola d'Estaís - Espot

Durada: 2 hores

Desnivell: 400 m

Distància: 7 Km

Dificultat: Nivell 2

Accés amb vehicle: Escaló es troba a la C-13, entre Llavorsí i Esterri d'Àneu. A 7 km de Llavorsí i abans d'arribar a Escaló, a mà esquerre hi ha la font del Planell i un espai per aparcar el cotxe.

Descripció: Malgrat l'apelatiu de camí reial, no espereu trobar un camí diferent als altres. Rebien aquest nom tots els camins que antigament unien els pobles entre si. Eren les rutes més freqüentades i, per tant, protegides d'assaltants i bandolers per la justícia reial. Actualment gran part del sender que unia Escaló amb Espot és una pista forestal. L'itinerari proposat és un camí de pujada entre aquests dos llogarrets.

Recomanacions: Cal preveure una combinació de vehicles si només es vol fer en un sentit. A l'hivern és possible que trobeu neu i no pugueu realitzar la ruta.

D'especial interès: Torre d'Escaló, vila closa d'Escaló, castell de Llort, vistes panoràmiques, pont romànic i torre d'Espot.

Variants:

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França