Marca Transfronterers
transfronterers
Port de la Clavera

Localitat inici: Borda de Perosa

Localitat arribada: Port de la Clavera

Recorregut: Borda de Perosa - port de la Clavera

Durada: 3 hores 30 minuts

Desnivell: 1.050 m

Distància: Km

Dificultat: Nivell 3

Accés amb vehicle: Des d'Esterri d'Àneu, a la C-13, seguiu per carretera local fins a Alòs d'Isil i, després, per pista forestal en bon estat fins a la borda de Perosa.

Descripció: Es tracta d'un itinerari d'alta muntanya, amb fort desnivell. Des de la borda de Perosa seguirem la pista forestal fins que es bifurca. Agafarem la de la dreta fins que s'acaba i esdevé un sender. De vegades per corriol fressat i d'altres moments sense sender evident, però sempre seguint els senyals grocs i negres, anirem guanyant cota fins al coll de Clavera.

Recomanacions: Època recomanable: estiu. Itinerari d'alta muntanya que cal planificar correctament.

D'especial interès: Patrimoni natural i històric. A la vall, Sant Joan d'Isil, Sant Lliser d'Alòs i pont medieval d'Alòs.

Variants: 1- Volta transfronterera de la Trobada: Refugi del Fornet – Montgarri – Pòrt d’Orle – La Pucelle – cabana de Trinquet – pòrt de Barlonguère – coll de la Pala de Clavera – refugi del Fornet 2- La Guingueta – Escalarre – Esterri d’Àneu – Isavarre – Borén - Isil – Alòs d’Isil – refugi del Fornet - bordes de Perosa – port de la Clavera. 10 h

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França