Marca Transfronterers
transfronterers
Port de Tavascan (Marterat)

Localitat inici: Tavascan

Localitat arribada: Port de Tavascan (Marterat)

Recorregut: Tavascan – bordes de Graus – Noarre – font de la Costa – port de Tavascan

Durada: 6 hores

Desnivell: 1.200 m

Distància:

Dificultat: Nivell 3

Accés amb vehicle: Des del poble de Llavorsí, situat a la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, surt la carretera local L-504 que no abandonarem fins al final, al poble de Tavascan. També es pot pujar amb taxi fins a la font de la Costa per una pista de terra.

Descripció: Des de Tavascan es guanya nivell gairebé sempre pels antics camins de bast fins al mateix port de Tavascan. Es pot escurçar l’itinerari fent l’ascensió des de la font de la Costa, on hi arriba una pista de terra.

Recomanacions: El darrer tram és un recorregut d’alta muntanya i, per tant, cal estar preparat i tenir l’experiència suficient.

D'especial interès: Romànic, vistes panoràmiques, construcció de l’alta muntanya, grups de bordes, patrimoni natural.

Variants: 1- Circuit transfronterer Sobre les traces de Carlemany: La Guingueta – refugi d’Estaon – Tavascan – Graus – Port de Tavascan (Marterat) – Bidous – Rouze - Salau – port de Salau – refugi del Fornet – Esterri d’Àneu - La Guingueta. 38 h en 6 etapes 2- Circuit transfronterer dels Jornalers: Tavascan – Graus - port de Tavascan – Bidous – port de Colatx – refugi Certescan – Tavascan. 22 h en 4 etapes

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2 imatge 3 imatge 4
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França