Marca Transfronterers
transfronterers
Port de Sotllo

Localitat inici: Àreu

Localitat arribada: Port de Sotllo

Recorregut: Àreu – pla de la Selva – refugi Vallfererra - estany de Sotllo – port de Sotllo

Durada: 7 hores 30 minuts

Desnivell: 1.650 m

Distància:

Dificultat: Nivell 3

Accés amb vehicle: Des del poble de Llavorsí, situat a la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, agafarem la carretera local L-504 fins que es bifurca. A partir d’aquest punt prendrem la L-510 fins al poble d’Àreu. També es pot pujar per pista de terra fins a prop del pla de Boet.

Descripció: Des d’Àreu al refugi Vallferrera se segueix gairebé sempre l’antic camí ral i és un tram bastant planer. La pujada forta comença al refugi Vallferrera, a partir del qual se segueix el sender de muntanya per accedir a la Pica d’Estats. Es pot escurçar l’itinerari fent només l’ascensió des del refugi Vallferrera, ja que fins als peus del refugi hi arriba una pista de terra.

Recomanacions: El darrer tram és un recorregut d’alta muntanya i, per tant, cal estar preparat i tenir l’experiència suficient.

D'especial interès: Tipologia constructiva de l’alta muntanya, patrimoni natural, arbre monumental, museu de la fusta i Sant Feliu de la Força d’Àreu.

Variants: 1- Circuit transfronterer de la Volta dels 3000: refugi Vallferrera – refugi de Baborte - refugi Certascan – port de l’Artiga – L’Artiga (Marc) – refugi de Pinet – port de Sotllo - refugi Vallferrera. 23 h en 4 etapes

Fotos de la ruta

imatge 1 imatge 2
INTERREG III-A
Consell Comarcal del Pallars Sobirà
A c/ del Mig, 9 25560 Sort Tel. 973 620 107 Fax:973 620 078
a/e: info@senderspallarssobira.com
© Consell Comarcal del Pallars Sobirà
 
 
crèdits web
Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Governació i Administracions Públiques, Programa Interreg III-A Espanya-França